کنجد

پیشگیری از پوکی استخوان با مصرف فرآورده‌های کنجدی

بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته، در جامعه ایران نزدیک به 34 هزار سال از عمر مفید افراد به دلیل ابتلا به پوکی استخوان از بین می‌رود و از هر 12 مرد یک نفر و از هر 3 زن یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

پوکی استخوان تاثیری همه جانبه بر کیفیت زندگی افراد داشته و تحقیقات نشان می‌دهد که از جمله بیماری‌هایی است که تحت تاثیر تغذیه و سبک زندگی بوده و با تغذیه مناسب قابل پیشگیری می باشد. با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی پیشگیری از پوکی استخوان با مصرف فرآورده‌های کنجدی بپردازیم.

.

کنجد از جمله مواد غذایی است که در پیشگیری از پوکی استخوان می‌تواند نقش داشته باشد.

كنجـد حـاوی فیبر، ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین E است كه برای بدن لازم می باشند. این دانه حاوی 50 درصد روغن و حدود 25 درصد پروتئین است.

نزدیک به 80 درصد اسیدهای چرب موجود در روغن کنجد غیر اشباع هستند که اسید اولئیک و لینولئیک، اسیدهای چرب غیراشباع اصلی موجود در آن می باشند که میزان آن ها تقریبا با هم برابر است.

کنجد حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم، منیزیم، مس و روی است. کلسیم نقش اساسی در ساختار استخوان ایفا می کند، مس نیز با داشتن نقش ضد التهابی، در پیشگیری از بیماری‌های استخوانی همچون آرتریت روماتوئید کاربرد دارد.

روغن کنجد با برخورداری از مقـادير قابـل تـوجهی از ویتامین E نسبت بـه اكـسيداسيون مقـاوم می باشد. این ویتامین بـه عنـوان يـک آنتي اكسيدان، در مقابله با فعالیت رادیکال‌های آزاد که عموما باعث بروز بیماری‌هایی از جمله سرطان و ضایعات عروقی می‌شوند، نقش مهمی را ایفا می‌کند.

روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب امگا 9 و امگا 6 می باشد. لیگنان‌های موجود در روغن کنجد، مسئول خواص بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ویژه روغن کنجد مانند خاصیت ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و موجب بهبود چربی خون و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در افراد دارای کلسترول بالا می‌شوند.