کنجد

کنترل فشارخون با کمک کنجد

کنترل فشارخون با استفاده از کنجد

مروزه فشار خون بالا از جمله شايع‌ترين بيماری‌های مزمنی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. شیوع این بیماری نه تنها در کشورهای پیشرفته بلکه در کشورهای در حال توسعه نیز رو به افزایش است و نتایج بررسی‌های انجام شده در این کشورها از جمله ایران شاهدی بر این مدعا می باشد. به طوری که بر اساس یک پيمايش ملی در سال 95 مشخص شد که حدود يک سوم جمعيت بزرگسال (30 سال به بالا) در ايران از فشار خون بالا رنج می برند و هرساله بر تعداد این افراد افزوده می شود. این بیماری خود می تواند منجر به عارضه های قلبی–عروقی شود که با كنترل به موقع آن امکان بروز این قبیل از بیماری ها کاهش می یابد.

در سال های اخیر ارتباط بین رژیم غذایی و فشارخون بالا، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است. رعایت نکاتی همچون کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی روزانه و دریافت مواد معدنی چون کلسیم، منیزیم و پتاسیم در رژیم های غذایی از مواردی است که احتمال ابتلا به فشار خون را کاهش می‌دهد. براساس تحقیقات صورت گرفته ویتامین E موجود در دانه های کنجد در کنار اسیدهای چرب غیر اشباع (بیش از 80%)، کلسیم، پتاسیم و فیبرهای مخصوص آن، در کنترل فشار خون تاثیر بسزایی دارند. کنجد و فرآورده های آن ضمن کمک به کاهش فشارخون، با داشتن اثرات کاهنده کلسترول و ضد التهابی می‌توانند در کاهش بروز بیماری‌های قلبی موثر باشند.

مصرف متعادل فرآورده‌های کنجدی حلوای شیردال همچون حلوا ارده، سس کنجد، روغن کنجد و کرم کنجد، فارغ از افراط و تفریط می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد و منجر به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب و کنترل فشارخون شود.